Ceasar med kokta morötter

koket.se
Ceasar med kokt morot
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Ceasar med kokta morötter

9 ingredienser

20 m

Ceasar med kokt morot och spetskål är en god rätt att förgylla helgen med. Perfekt till lunch eller som matsäck på utflykten.

Se Tove Nilsson laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner
  • 1 kg morot
  • 1 spetskål
  • 0,5 dl majonnäs (gärna hemgjord)
  • 4 sardellfiléer
  • 1 citron
  • 50 g parmesanost, riven
  • 3 msk kapris
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skala morötterna och halvera dem på längden.
  2. Skär spetskålen i klyftor.
  3. Koka upp en stor kastrull med vatten och salt.
  4. Koka morötter och spetskål mjuka i ca 10 minuter. Låt sedan ånga av i ett durkslag.
  5. Mixa majonnäs, sardeller, 2 msk citronjuice och parmesanost. Blanda i kapris.
  6. Ringla såsen över morötterna och kålen. Toppa med svartpeppar och mer parmesanost.