Bulgursallad med kyckling och smal dressing

10 röster
25 m
4

Supersallad med bulgur, broccoli, böngroddar, sojabönor och rucola. Serveras med stekt kyckling och smal yoghurtdressing.

Visa mer
25 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 0,5 dl bulgur
  • 1 dl kokande vatten
  • salt och peppar
  • olivolja
  • 2 kycklingbröst
  • svartpeppar
  • 25 g broccoli
  • 60 g böngroddar
  • 150 g sojabönor
  • 30 g bladspenat
  • 30 g rucola

Till dressingen

  • 2 msk citronsaft
  • 1 msk naturell yoghurt
  • 1 msk extra virgin olivolja
  • 0,5 tsk senap
  • 1 ordentlig nypa havssalt och svartpeppar.

Gör så här

  1. Häll bulgur i en skål med kokande vatten, salta och peppra. Täck sedan med plastfolie och ställ åt sidan.
  2. Massera in kycklingbrösten med olja och krydda med salt och svartpeppar.
  3. Värm en grillpanna på hög värme och stek kycklingbrösten i fyra till fem minuter på varje sida.
  4. Blanchera broccoli och sojabönor och häll sedan av vattnet.
  5. Blanda yoghurt, olivolja, senap, citronsaft, salt och peppar i en skål.
  6. Tillsätt spenat, rucola, linser, böngroddar, sojabönorna och färdigkokt bulgur till dressingen. Toppa med broccoli och kyckling, uppskuren i tunna skivor.
27 april 2015

Fler goda recept