Brysselkålssallad, Dante Zias recept

6 röster
40 m
6
6 portioner

Du behöver

  • 300-400 g brysselkål, delad på hälften
  • 50 g smör
  • salt
  • 0,5 citron, saften
  • 1 msk socker

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret i en stekpanna på medelhög värme. När smöret “tystnat” lägger du i brysselkålen i stekpannan och ger kålen färg på båda sidorna.
  3. Lägg den stekta brysselkålen i en ugnsform och placera i ugnen. Tillaga i ugn i 25-30 minuter, tills brysselkålen inte är rå men fortfarande har tuggmotstånd.
  4. Strö över sockret, blanda om. Smaka av med salt.
23 december 2018
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...