• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Brynt smörglass med valnötter och havssalt

brynt smörglass med valnötter och havssalt
Foto: Isabella Morrone
Isabella Morrone
Isabella Morrone

Brynt smörglass med valnötter och havssalt

7 steg att laga

10 ingredienser

40 min + tid i glassmaskin

En alldeles underbar glass med brynt smör, valnötter och havssalt. En smakkombination som bara kan bli magsik!

Ingredienser

  • 500 g mjölk
  • 500 g grädde
  • 50 g glykos
  • 125 g strösocker
  • 125 g mörkt muscovadosocker
  • 240 g äggula
  • 1,5 gelatinblad
  • 30 g smör, brynt
  • 7 g salt
  • 2 dl valnötter

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
  2. Vispa ihop strösocker, muscavadosocker och äggulorna i en bunke till en fluffig konsistens.
  3. Bryn smöret i en kastrull på medelvärme. Vispa hela tiden. När smöret börjar få färg är det klart, ställ åt sidan.
  4. Koka upp mjölk, grädde och glykos i en kastrull.
  5. När mjölkgrädden har nått kokpunkt, häll vätskan försiktigt över äggblandningen under omrörning med visp och sedan tillbaka i kastrullen. Sjud försiktigt till 82 grader. Vispa hela tiden i botten.
  6. Smält i gelatinbladen i gräddblandningen och blanda i smör och salt.
  7. Sila och kör i glassmaskin till önskad konsistens, blanda på slutet i krossade valnötter. Lägg i frys.