Brownies med espresso och svarta bönor

104 röster
45 m
Brownies med espresso och svarta bönor
Foto: Stephanie Bjelkstam

Glutenfria brownies som blir otroligt saftiga och goda tack vare de svarta bönorna. Smaksätt med kaffe och knapriga nötter, servera med en klick härligt fluffig kokosgrädde.

Visa mer
45 m

Du behöver

  • 1 burk svarta bönor (400 g)
  • 2 ägg
  • 3 msk kokosolja
  • 1,5 dl socker
  • 1,5 dl kakao
  • 0,25 tsk salt
  • 1 tsk vanilj
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 2 msk espressokaffe eller starkt kaffe
  • 75 g pekannötter eller valnötter

Tillbehör

  • 800 ml kokosmjölk (2 burkar), kylda över natten
  • vaniljpulver
  • lime, skal från
  • björnbär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Skölj bönorna väl och låt rinna av.
  2. Lägg alla ingredienser, förutom nötterna, i en matberedare och mixa till en jämn smet. Hacka pekannötterna grovt och rör i dem, men spara några hela för garnering,
  3. Klä en form med bakplåtspapper och häll i smeten. Grädda i cirka 25 minuter. Prova med en sticka, som inte ska bli kladdig.
  4. Ta ut den kalla kokosmjölken, som ska ha separerat i två lager, kokoskräm och vatten. OBS! Vänd inte på burken. Skopa ur det krämiga och lägg i en skål. Vispa till en fluffig grädde och smaksätt med vaniljpulver och limeskal.
  5. Servera ljummen brownie med kokosgrädde och björnbär.
2 mars 2017
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept