Brownies med espresso och svarta bönor

45 m
Brownies med espresso och svarta bönor
Foto: Stephanie Bjelkstam

Glutenfria brownies som blir otroligt saftiga och goda tack vare de svarta bönorna. Smaksätt med kaffe och knapriga nötter, servera med en klick härligt fluffig kokosgrädde.

2 mars 2017
45 m

Du behöver

  • 1 burk svarta bönor (400 g)
  • 2 ägg
  • 3 msk kokosolja
  • 1,5 dl socker
  • 1,5 dl kakao
  • 0,25 tsk salt
  • 1 tsk vanilj
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 2 msk espressokaffe eller starkt kaffe
  • 75 g pekannötter eller valnötter

Tillbehör

  • 800 ml kokosmjölk (2 burkar), kylda över natten
  • vaniljpulver
  • lime, skal från
  • björnbär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Skölj bönorna väl och låt rinna av.
  2. Lägg alla ingredienser, förutom nötterna, i en matberedare och mixa till en jämn smet. Hacka pekannötterna grovt och rör i dem, men spara några hela för garnering,
  3. Klä en form med bakplåtspapper och häll i smeten. Grädda i cirka 25 minuter. Prova med en sticka, som inte ska bli kladdig.
  4. Ta ut den kalla kokosmjölken, som ska ha separerat i två lager, kokoskräm och vatten. OBS! Vänd inte på burken. Skopa ur det krämiga och lägg i en skål. Vispa till en fluffig grädde och smaksätt med vaniljpulver och limeskal.
  5. Servera ljummen brownie med kokosgrädde och björnbär.
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept