Brownie med tosca

NYHET
Brownie med tosca
Foto: TV4

Brownie med tosca

14 ingredienser

45 min

Roy Fares förvandlar i detta recept den klassiska brownien till något extra med en topping av knäckig hasselnötstosca. Lyxig, chokladig och helt oemotståndlig till helgfikat!

Ingredienser

Brownie

  • 150 g smör, smält
  • 200 g mörk choklad
  • 165 g ägg [3 st]
  • 130 g strösocker [1,5 dl]
  • 75 g ljust muscovadosocker [1 dl]
  • 6 g salt [1 tsk]
  • 90 g vetemjöl [1,5 dl]

Tosca

  • 100 g smör
  • 50 g vispgrädde
  • 95 g strösocker [1 dl]
  • 20 g vetemjöl [2 msk]
  • 200 g rostade hasselnötter, grovhackade
  • flingsalt

Till servering

  • vaniljglass (eller lättvispad grädde)

Gör så här

Brownie

  1. Sätt ugnen på 180 grader varmluft. Smöra och mjöla en form och lägg bakplåtspapper i botten.
  2. Hacka den mörka chokladen och lägg i en bunke. Smält smöret i en kastrull och häll det över chokladen och rör ihop tills chokladen har smält.
  3. Blanda ner strösocker, muscovadosocker, salt och sedan ett ägg i taget. Sikta i mjölet, vänd runt det med en slickepott. Fördela smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen ca 15-17 minuter.

Tosca

  1. Höj ugnsvärmen till 210 grader övervärme med grillfunktion.
  2. Smält smör tillsammans med strösocker och grädde i en kastrull. När allt har smält, vispar du i lite vetemjöl och sist blandar du i grovhackade hasselnötter.
  3. Täck kakan med smeten. Strö på lite flingsalt.
  4. Grädda 13-15 minuter tills kakan fått en fin gyllenbrun färg. Ta ut kakan och låt svalna.
  5. Servera med vaniljglass eller lättvispad grädde.