Brownie med tosca

Brownie med tosca
Foto: TV4
Roy Fares KH2024
Roy Fares KH2024

Brownie med tosca

14 ingredienser

45 min

Roy Fares förvandlar i detta recept den klassiska brownien till något extra med en topping av knäckig hasselnötstosca. Lyxig, chokladig och helt oemotståndlig till helgfikat!

logo
Roy Fares KH2024

Se Roy Fares laga receptet

Ingredienser

Brownie

  • 150 g smör, smält
  • 200 g mörk choklad
  • 165 g ägg [3 st]
  • 130 g strösocker [1,5 dl]
  • 75 g ljust muscovadosocker [1 dl]
  • 6 g salt [1 tsk]
  • 90 g vetemjöl [1,5 dl]

Tosca

  • 100 g smör
  • 50 g vispgrädde
  • 95 g strösocker [1 dl]
  • 20 g vetemjöl [2 msk]
  • 200 g rostade hasselnötter, grovhackade
  • flingsalt

Till servering

  • vaniljglass (eller lättvispad grädde)

Gör så här

Brownie

  1. Sätt ugnen på 180 grader varmluft. Smöra och mjöla en form och lägg bakplåtspapper i botten.
  2. Hacka den mörka chokladen och lägg i en bunke. Smält smöret i en kastrull och häll det över chokladen och rör ihop tills chokladen har smält.
  3. Blanda ner strösocker, muscovadosocker, salt och sedan ett ägg i taget. Sikta i mjölet, vänd runt det med en slickepott. Fördela smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen ca 15-17 minuter.

Tosca

  1. Höj ugnsvärmen till 210 grader övervärme med grillfunktion.
  2. Smält smör tillsammans med strösocker och grädde i en kastrull. När allt har smält, vispar du i lite vetemjöl och sist blandar du i grovhackade hasselnötter.
  3. Täck kakan med smeten. Strö på lite flingsalt.
  4. Grädda 13-15 minuter tills kakan fått en fin gyllenbrun färg. Ta ut kakan och låt svalna.
  5. Servera med vaniljglass eller lättvispad grädde.