Roy Fares förvandlar i detta recept den klassiska brownien till något extra med en topping av knäckig hasselnötstosca. Lyxig, chokladig och helt oemotståndlig till helgfikat!
Sätt ugnen på 180 grader varmluft. Smöra och mjöla en form och lägg bakplåtspapper i botten.
Hacka den mörka chokladen och lägg i en bunke. Smält smöret i en kastrull och häll det över chokladen och rör ihop tills chokladen har smält.
Blanda ner strösocker, muscovadosocker, salt och sedan ett ägg i taget. Sikta i mjölet, vänd runt det med en slickepott. Fördela smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen ca 15-17 minuter.
Tosca
Höj ugnsvärmen till 210 grader övervärme med grillfunktion.
Smält smör tillsammans med strösocker och grädde i en kastrull. När allt har smält, vispar du i lite vetemjöl och sist blandar du i grovhackade hasselnötter.
Täck kakan med smeten. Strö på lite flingsalt.
Grädda 13-15 minuter tills kakan fått en fin gyllenbrun färg. Ta ut kakan och låt svalna.