Brownie med pretzels och kolasås
Brownie med pretzels och kolasås
14 ingredienser
45 min + tid i kylen
Saftiga och chokladstinna brownies toppade med kolasås och salta pretzels. Ett bakverk som du bara måste baka!
Se Camilla Hamid laga receptet

Ingredienser
Brownie
- 225 g smör
- 225 g mörk choklad, använd bakchoklad
- 3 dl strösocker
- 2,25 dl kakao
- 0,5 tsk salt
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 ägg
- 2,5 dl vetemjöl
Kolasås
- 154 g smör
- 2 dl strösocker
- 0,5 dl ljus sirap
- 3 dl vispgrädde
Till garnering
- flingsalt
- pretzels
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
- Smält smör och choklad på medelvärme. Häll över i en bunke.
- Tillsätt strösocker, kakao, salt, vaniljsocker och blanda ihop försiktigt med elvisp.
- Vispa ner ett ägg i taget med elvisp.
- Tillsätt till sist vetemjöl och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med hjälp av en slickepott.
- Täck en bakform med måtten 25×30 cm med bakplåtspapper. Häll i smeten och jämna till den med slickepott.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna och stelna i kylskåpet medan du gör kolan.
- Lägg alla ingredienser till kolan förutom flingsalt i en kastrull och låt koka upp under konstant omrörning på medelvärme i 10-15 minuter tills den kommit upp i 124 grader. Gör kulprovet för att se till att kolan kokat tillräckligt. Det gör du genom att hälla lite kola i ett glas kallt vatten, då ska kolan gå att forma till en mjuk boll.
- Häll kolan över brownien, toppa med flingsalt och salta pretzels och ställ i kylskåpet för att svalna och stelna innan du skär upp i bitar och serverar.