Brownie med pekannötssmör

NYHET
Brownie med pekannötssmör
Bedros kabranian
Bedros kabranian

Brownie med pekannötssmör

10 ingredienser

30 min

En underbart fyllig brownie fylls med ett ljuvligt pekannötssmör och pekannötter på toppen. Fika 2.0!

Ingredienser

Pekannötsmör

  • 150 g pekannötter
  • 75 g rörsocker
  • 1 krm flingsalt

Brownie

  • 290 g smör
  • 250 g strösocker
  • 250 g farinsocker (går att ersätta mot vanligt socker)
  • 150 g kakao
  • 4 g salt
  • 4 ägg
  • 100 g majsstärkelse

Gör så här

Pekannötssmör

  1. Rosta pekannötter ca 8-10 minuter på 165 grader. Låt svalna.
  2. Mixa pekannötterna med rörsocker och lite flingsalt till en massa.

Brownie

  1. Sätt ugnen på 165 grader.
  2. Ta en stor kastrull, och börja smälta smöret.
  3. Väg upp alla torra ingredienser, blanda väl.
  4. Knäck äggen i en separat skål och rör runt (vispa ej).
  5. Häll ner alla torra ingredienser i kastrullen med det varma smöret och rör runt ordentligt.
  6. Tillsätt äggen i 2 omgångar och fortsätt röra runt tills du får en fast och jämn smet.
  7. Häll upp i form. Spritsa ner pekannötssmöret i smeten och placera hela pekannötter ovanpå.
  8. Baka i ca 18 minuter, kanterna ska ha börjat resa sig.
  9. Ta ut och låt svalna.
  10. Servera med grädde, glass eller ät precis som den är.