Brownie med kolatäcke, marshmallows och jordnötter

Spela video Brownie med kolatäcke, marshmallows och jordnötter
Foto: TV4

Seg chokladkaka som toppas med härligt kolatäcke, minimarshmallows och nötter. Oemotståndligt till fikat!

19 augusti 2017

Du behöver

Chokladkaka

  • 150 g mörk choklad 70 %
  • 150 g smör
  • 170 g strösocker (2 dl)
  • 8 g vaniljsocker (1 msk)
  • 110 g ägg (2 st)
  • 45 g vetemjöl (3/4 dl)

Kola

  • 50 g smör
  • 100 g vispgrädde (1 dl)
  • 130 g strösocker (1,5 dl)
  • 70 g ljus sirap (0,5 dl)

Topping

  • jordnötter
  • minimarshmallows

Gör så här

  1. Chokladkaka
    Sätt ugnen på 200 grader. Smöra en fyrkantig form 20*20 på kanterna och lägg bakplåtspapper i botten.
  2. Smält chokladen över ett vattenbad.
  3. Vispa ihop smör, vaniljsocker och strösocker, tillsätt den smälta chokladen och sen ett ägg i taget och vispa så det går ihop till en slät massa, sikta i vetemjölet.
  4. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter, ta ut och låt svalna helt.
  5. Kola
    Smält smöret i en kastrull, tillsätt grädde, socker och sirap. Rör om och koka upp, koka till ca 122-124 grader eller till ett kulprov, rör då och då i botten men inte hela tiden. Dra av från värmen.
  6. Slå kolan över botten och låt den stelna i rumstemperatur 20 min. Strö över jordnötter och marshmallows.
  7. Låt sätta sig i kylen 1 timme eller över natten. Skär upp i bitar med en vass kniv efter önskad storlek.
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept