Brownie med kolatäcke, marshmallows och jordnötter

Brownie med kolatäcke, marshmallows och jordnötter
Foto: TV4
Roy Fares 2016
Roy Fares 2016

Brownie med kolatäcke, marshmallows och jordnötter

239

12 ingredienser

Seg chokladkaka som toppas med härligt kolatäcke, minimarshmallows och nötter. Oemotståndligt till fikat!

Ingredienser

Chokladkaka

  • 150 g mörk choklad 70 %
  • 150 g smör
  • 170 g strösocker [2 dl]
  • 8 g vaniljsocker [1 msk]
  • 110 g ägg [2 st]
  • 45 g vetemjöl [0,75 dl]

Kola

  • 50 g smör
  • 100 g vispgrädde [1 dl]
  • 130 g strösocker [1,5 dl]
  • 70 g ljus sirap [0,5 dl]

Topping

  • jordnötter
  • minimarshmallows

Gör så här

  1. Chokladkaka
    Sätt ugnen på 200 grader. Smöra en fyrkantig form 20*20 på kanterna och lägg bakplåtspapper i botten.
  2. Smält chokladen över ett vattenbad.
  3. Vispa ihop smör, vaniljsocker och strösocker, tillsätt den smälta chokladen och sen ett ägg i taget och vispa så det går ihop till en slät massa, sikta i vetemjölet.
  4. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter, ta ut och låt svalna helt.
  5. Kola
    Smält smöret i en kastrull, tillsätt grädde, socker och sirap. Rör om och koka upp, koka till ca 122-124 grader eller till ett kulprov, rör då och då i botten men inte hela tiden. Dra av från värmen.
  6. Slå kolan över botten och låt den stelna i rumstemperatur 20 min. Strö över jordnötter och marshmallows.
  7. Låt sätta sig i kylen 1 timme eller över natten. Skär upp i bitar med en vass kniv efter önskad storlek.