Brownie med kokostosca

koket.se
Brownie med kokostoscaa
Foto: TV4
Camilla H porträtt KH2024
Camilla H porträtt KH2024

Brownie med kokostosca

15 ingredienser

En underbart god kaka med chokladig brownie som toppas med ett gott och knäckigt täcke av bland annat sirap och kokos. Kakan bakas i långpanna och det som inte äts upp på en gång passar fint att frysa i väntan på nästa härliga fikastund.

Se Camilla Hamid laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Fudge brownies

  • 350 g smör
  • 200 g mörk choklad (minst 55 % kakaohalt)
  • 5 dl strösocker
  • 6 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 dl kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk espressopulver (kan uteslutas men ger en väldigt intensiv chokladsmak)

Kokostosca

  • 5,5 dl riven kokos (ca 200 g)
  • 1 dl ljus sirap
  • 1,5 dl strösocker
  • 75 g smör
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck din långpanna, 30 x 40 cm, med bakplåtspapper.
  2. Grovhacka den mörka chokladen till brownien och tärna smöret. Ha ner båda i en kastrull och smält försiktigt ihop under omrörning på medelvärme. Ställ åt sidan.
  3. Vispa ihop ägg och strösocker vitt och pösigt i en bunke med elvisp. Tillsätt chokladsmöret och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
  4. Sikta ner vetemjöl, kakao, vaniljsocker, espressopulver och salt i smeten. Vänd runt med slickepott till allt har blandats.
  5. Häll upp smeten i långpannan och grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter.
  6. Under tiden kan du göra toscan. Rör ihop alla ingredienserna till toscan i en kastrull, värm på medelvärme och rör om hela tiden. När den börjat koka låter du den göra det i 5 minuter, under konstant omrörning tills den får en lätt gyllenbrun färg.
  7. Klicka ut toscan på brownien. Bre ut försiktigt i ett jämnt lager och grädda brownien i mitten av ugnen i ytterligare 15 minuter.
  8. Låt brownien svalna helt och hållet, minst 4 h och helst över natten, innan du serverar den.