Brownie med kokostosca
Brownie med kokostosca
15 ingredienser
En underbart god kaka med chokladig brownie som toppas med ett gott och knäckigt täcke av bland annat sirap och kokos. Kakan bakas i långpanna och det som inte äts upp på en gång passar fint att frysa i väntan på nästa härliga fikastund.
Se Camilla Hamid laga receptet

Ingredienser
Fudge brownies
- 350 g smör
- 200 g mörk choklad (minst 55 % kakaohalt)
- 5 dl strösocker
- 6 ägg
- 2 dl vetemjöl
- 3 dl kakao
- 1 msk vaniljsocker
- 1 tsk salt
- 2 tsk espressopulver (kan uteslutas men ger en väldigt intensiv chokladsmak)
Kokostosca
- 5,5 dl riven kokos (ca 200 g)
- 1 dl ljus sirap
- 1,5 dl strösocker
- 75 g smör
- 1,5 dl vispgrädde
- 1 krm salt
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck din långpanna, 30 x 40 cm, med bakplåtspapper.
- Grovhacka den mörka chokladen till brownien och tärna smöret. Ha ner båda i en kastrull och smält försiktigt ihop under omrörning på medelvärme. Ställ åt sidan.
- Vispa ihop ägg och strösocker vitt och pösigt i en bunke med elvisp. Tillsätt chokladsmöret och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
- Sikta ner vetemjöl, kakao, vaniljsocker, espressopulver och salt i smeten. Vänd runt med slickepott till allt har blandats.
- Häll upp smeten i långpannan och grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter.
- Under tiden kan du göra toscan. Rör ihop alla ingredienserna till toscan i en kastrull, värm på medelvärme och rör om hela tiden. När den börjat koka låter du den göra det i 5 minuter, under konstant omrörning tills den får en lätt gyllenbrun färg.
- Klicka ut toscan på brownien. Bre ut försiktigt i ett jämnt lager och grädda brownien i mitten av ugnen i ytterligare 15 minuter.
- Låt brownien svalna helt och hållet, minst 4 h och helst över natten, innan du serverar den.