Brownie med apelsinchokladganache
Brownie med apelsinchokladganache
10 ingredienser
45 min + tid att svalna
En saftig och god chokladig kaka som toppas med en kräm, en mjölkchokladganache smaksatt med apelsin.
Se Fredrik Nylén laga receptet

Ingredienser
Chokladganache
- 150 g mjölkchoklad
- 0,75 dl vispgrädde
- 0,5 apelsin, finrivet skal
Brownie
- 200 g smör
- 3 dl strösocker
- 1,5 dl kakao
- 1 tsk salt
- 1 msk vaniljsocker
- 3 ägg
- 1,5 dl vetemjöl
Gör så här
- Finhacka mjölkchokladen och lägg i en bunke. Blanda vispgrädde och apelsinskal i en kastrull och koka upp.
- Häll den heta grädden över chokladen och rör tills den smält. Låt stå framme och rör då och då tills den har stelnat lite. Man kan stoppa in den i kylen några minuter för att skynda på.
- Rör ihop till en slät och fin ganache. Plasta bunken och låt stå i rumstemperatur.
- Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form på cirka 20 x 20 cm, med med bakplåtspapper.
- Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, kakao, salt och vaniljsocker och blanda.
- Vispa ner 1 ägg i taget. Avsluta med att vispa ner vetemjölet och blanda ihop till en slät smet.
- Fördela smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen i 20-22 minuter. Låt svalna.
- När kakan är sval så brer du på ganachen. Ställ brownien i kylen en stund för att chokladganachen ska stelna ordentligt.