Brödsallad på kavring och spickeskinka

Brödsallad på kavring och spickeskinka
Foto: TV4
Titti Qvarnström
Titti Qvarnström

Brödsallad på kavring och spickeskinka

Av: Titti Qvarnström

Från: Nyhetsmorgon

11 ingredienser

Smakrik sallad med kavringskrutonger, spickeskinka, tomater och örter.

Ingredienser

portioner
  • 0,5 veckogammal kavringslimpa, ca 500 g
  • 150 g spickeskinka, i tunna skivor
  • 400 g små och fasta tomater
  • 1 knippe ramslök (alt 1 knippe salladslök)
  • 1 knippe isop (alt dragon)
  • 1 knippe ev spansk körvel eller olivört
  • 2 msk smör
  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • 2 msk verjus (alt äppelcidervinäger)
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skär eller bryt limpan i sockerbitsstora stycken.
  2. Kvarta tomaterna och plocka örterna. Smält smöret i en stekpanna och låt det ta litet färg, tillsätt brödet och bryn någon minut. Stäng av värmen och tillsätt tomaterna så att de får lite värme, tillsätt även ramslöken och vänd runt.
  3. Smaka av med olja, verjus, salt och peppar. Anrätta med spickeskinka och kryddörter.