1 dl torkade lingon (torkade tranbär eller russin)
Gör så här
Brödpudding Skär av skorpan på brödet och skiva upp i lagom tjocka skivor.
Lägg brödskivorna i en smord ugnsform.
Vispa äggulor och socker, tillsätt mjölken och grädden. Rör längs kanterna och i botten så att
verkligen allt har blandats.
Slå hälften av ”stanningen” över brödet och massera brödet med fingrarna så att brödet suger
upp ”stanningen”. Slå över resterande stamning så att det täcker precis.
Baka i ugnen på 175 grader till fin färg, ungefär 45 min. Låt svalna under press.
Punchglass
Vispa äggulor och socker, koka upp mjölken och slå den över de vispade äggulorna.
Vispa allt till en slät smet, slå tillbaka blandningen i kastrullen och värm försiktigt under omrörning
till 83 grader. Tillsätt punchen.
Sila glassmeten och kyl ned, tillsätt sedan yoghurten och saltet. (Låt helst
glassmeten stå i kylen över natten). Kör i glassmaskin.
Servering
Doppa ”brödsidan” på brödpuddingen i strösocker och stek sedan i smör till fin färg.
Lägg brödpuddingen med den stekta sidan uppåt i tallriken.
Tillsätt punchen (alkoholfria glöggen) i stekpannan med det brynta smöret och låt reducera någon
minut, tillsätt sedan de torkade lingonen (torkade tranbären eller russin).
Fördela den härligasirapen över brödpuddingen och avsluta med glass.