Crème pâtissière
Crème pâtissière
8 ingredienser
En len vaniljkräm som kokas på vaniljstång.
Receptet är hämtat från Sebastiens blogg
Läs mer om
Ingredienser
- 1 l mjölk
- 1 vaniljstång (tahiti eller bourbon)
- 200 g socker, delad i 0,33 och 0,66
- 3 ägg
- 2 äggulor
- 40 g vetemjöl
- 15 g potatismjöl
- 15 g majsstärkelse
Gör så här
- Häll mjölken och 2/3 av sockret i en kastrull.
- Skär upp och skrapa ur vaniljstången och lägg i både innehållet och stången i mjölken.
- Häll resten av sockret samt alla torra ingredienser i en skål.
- Lägg i äggen och äggulorna och vispa ordentligt så alla klumpar försvinner.
- När mjölken börjat koka ordentligt tar du bort den från spisen och häll 1/3 av det i äggblandningen och vispa samtidigt.
- Ställ tillbaks kastrullen på spisen, plocka bort vaniljstången.
- Häll sedan äggblandningen i den kokande mjölken och vispa samtidigt.
- Ta av från värmen när krämen tjocknar och fortsätt vispa tills den blivit krämig och fin.
- När krämen har svalnat något, häll i en skål och plasta in.
- Ställ sedan i kylen en timme.