Rimmad kolja

Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Rimmad kolja
10 ingredienser
30 min
Enkel fiskrätt med tillbehör. Koljan tar bara tar 10 minuter att rimma.
Ingredienser
- 600 g koljafilé
- 8 delikatessrödbetor
- 2 citroner
- 4 msk kapris
- 100 g smör
- färskpotatis, till 4 personer
- 10 cm färsk pepparrot
- strösocker
- salt
- peppar
Gör så här
- Koka potatisen i cirka 20 minuter. Bena ur koljafilén och strö över salt, socker och vitpeppar. Låt stå i 10 minuter. Koka upp en kastrull med vatten och koka fisken sakta i 3 minuter i lättsaltat vatten.
- Skala och klyfta rödbetorna. Hetta upp en stekpanna och rosta rödbetorna långsamt i smör så att de blir mjuka och får fin färg. Salta och peppra.
- Tvätta citronerna, torka och riv av skalet och lägg i en skål. Pressa också över citronsaften. Blanda med smör och kapris. Smaka av med salt och peppar.
- Riv pepparroten och lägg i en skål. Servera koljan med tillbehören och nykokt färskpotatis.