Broccolibiffar med yoghurtsås

koket.se
Broccolibiffar med yoghurtsås
Foto: TV4
zeina profilbild ny
zeina profilbild ny

Broccolibiffar med yoghurtsås

14 ingredienser

40 min

Smarriga och lättgjorda vegobiffar på broccoli serverade med en enkel och fräsch yoghurtsås och havreris. En perfekt mitt i veckan-rätt med få ingredienser som går snabbt att laga.

logo
zeina profilbild ny

Se Zeina Mourtada laga receptet

Ingredienser

portioner

Broccolibiffar

  • 800 g broccoli, färsk
  • 2,5 dl ströbröd
  • 3 ägg
  • 1 msk färsk basilika, finhackad
  • 1 msk färsk gräslök, finskuren
  • olja, till stekning
  • örtsalt (eller vanlig salt)
  • svartpeppar

Yoghurtsås

  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 3 msk färsk gräslök, finskuren
  • 1 msk senap (valfri sort)
  • 1,5 tsk örtsalt
  • svartpeppar

Till servering

  • 4 port havreris

Gör så här

  1. Skär broccolin i stora bitar. Koka upp i saltat vatten några minuter tills de mjuknar, ca 4 minuter.
  2. Sila av och lägg sedan i en bunke, finfördela broccolin med en potatisstöt eller finhacka dem. De ska inte bli en puré utan fortfarande vara lite bitar.
  3. Lägg i övriga ingredienser och blanda allting ordentligt och ställ sedan åt sidan och låt svälla en stund, ca 15 minuter.
  4. Rör ihop alla ingredienser till yohgurtsåsen.
  5. Koka havreriset enligt anvisning på förpackningen.
  6. Hetta upp olja i en stekpanna, forma biffarna och stek sedan dem ca 4 minuter på varje sida på medelvärme.
  7. Servera biffarna med havreris och yoghurtsås.