Crème brulée med Bailey's och färska hallon

Foto: Tv4
Crème brulée med Bailey's och färska hallon
9 ingredienser
Receptet på crème brulée med Bailey's och färska hallon är beräknat till fyra personer.
Dryckestips från Britt-Marie
Tequila Rose, nr 697, 139 kr
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Se fler recept från
Ingredienser
- 3 dl grädde
- 1 dl mjölk
- 0,5 vaniljstång
- 5 äggulor
- 1 dl strösocker
- 1 dl Baileys
- färska hallon
Knäcktäcke
- 2-3 msk rörsocker
- 2-3 msk strösocker
Gör så här
- Koka upp grädden, mjölken och en vaniljstång som öppnats i två delar.
- Ställ sedan åt sidan och låt dra i 10 minuter.
- Vispa i äggulan och sockret i vaniljgrädden och häll i Bailey's.
- Låt dra ca 30 min, sila sedan och häll upp i låga formar.
- Grädda i vattenbad i 150 grader i ca 40-50 min, tills innertemperatur är 85 grader.
- Låt svala och förvara i kyl.
- Strö över ett tunt lager av råsocker och strösocker och karamellisera med en liten brännare eller i ugnen under grillen.
- Upprepa två gånger för bäst resultat. Serveras rumstempererad.