Briochepizza med hallon och vaniljkräm

Briochepizza med hallon och vaniljkräm
Foto: Rickard Rönnerstam

Briochepizza med hallon och vaniljkräm

Av: Håkan Johansson

Från: Nyhetsmorgon

6 ingredienser

20 m

Efterrättspizza på briochedeg, med hemgjord vaniljkräm!

Här hittar du Håkan recept på briochedeg och vaniljkräm.

Ingredienser

portioner stycken
  • 1 sats briochedeg
  • 1 sats vaniljkräm
  • 300 g frysta hallon
  • 1 citron
  • 1 ask färska hallon
  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader, eller 200 grader om du använder varmluft.
  2. Platta ut 15 bitar briochedeg, till ca 12 centimeter i diameter. Lägg bottnarna på två plåtar med bakplåtspapper.
  3. Bred ett lager vaniljkräm, ca ½ centimeter tjockt, på varje botten. Lämna ca 1 centimeter kant på degen. Lägg på 5-6 frysta hallon per pizza.
  4. Kontrollera att ugnen är varm. Baka pizzorna 8-10 minuter i mitten av ugnen. Ta ut dem och riv lite citronskal över. Lägg på ett par färska hallon och pudra över socker.