Briochepizza med hallon och vaniljkräm

3 röster
20 m
15 st
Briochepizza med hallon och vaniljkräm
Foto: Rickard Rönnerstam

Efterrättspizza på briochedeg, med hemgjord vaniljkräm!

Här hittar du Håkan recept på briochedeg och vaniljkräm.


Visa mer
20 m
15 st

Du behöver

  • 1 sats briochedeg
  • 1 sats vaniljkräm
  • 300 g hallon, frysta
  • 1 citron
  • 1 ask färska hallon
  • florsocker
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader, eller 200 grader om du använder varmluft.
  2. Platta ut 15 bitar briochedeg, till ca 12 centimeter i diameter. Lägg bottnarna på två plåtar med bakplåtspapper.
  3. Bred ett lager vaniljkräm, ca ½ centimeter tjockt, på varje botten. Lämna ca 1 centimeter kant på degen. Lägg på 5-6 frysta hallon per pizza.
  4. Kontrollera att ugnen är varm. Baka pizzorna 8-10 minuter i mitten av ugnen. Ta ut dem och riv lite citronskal över. Lägg på ett par färska hallon och pudra över socker.
15 maj 2016
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...