Brioche - se & gör

Brioche - se & gör
Johan Sörberg
Johan Sörberg

Brioche - se & gör

95

7 ingredienser

10 h

Brioche är även känt under smeknamnet världens godaste bröd. Johan Sörberg vet knepen för att få till ett perfekt resultat. Spela klippet för att se hur han gör!

Ingredienser

  • 480 g ägg
  • 40 g jäst
  • 800 g vetemjöl
  • 20 g salt
  • 80 g strösocker
  • 560 g smör, kallt

Pensling

  • ägg

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till degen, förutom smöret, i en degblandare.
  2. Tärna det kalla smöret och blanda ner lite i taget i degen.
  3. Plasta degen och låt vila i kyl över natten.
  4. Dela degen i passande storlek, gör till bollar och lägg i formar.
  5. Jäs till dubbel storlek, ca 1 h.
  6. Pensla med ägg. Grädda på 190 grader i 10-12 minuter.
  7. Ta ur formen och låt svalna.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
elon - aggkokare

Perfekta ägg!

Så kokar du perfekta ägg - varje gång!

Läs mer