Brietårta med päron

Brietårta med päron
Foto: Tv4
Jessica Frej
Jessica Frej

Brietårta med päron

7 ingredienser

30 m

”Brieost har aldrig riktigt varit min favoritgrej sådär. Ända tills jag fick prova varm brietårta för första gången. ”Alltså HERREGUD VARFÖR HAR INGEN SAGT NÅGOT?!” skrek jag ut över middagsbordet. Det här vara några år sen och sen den dagen ser jag det lite som en plikt att informera om att det är egentligen såhär brie ska avnjutas.” /Jessica Frej

Ingredienser

portioner mingelportioner
  • 1 brieost (á 500 g)
  • 2 päron
  • 2 msk smör
  • 1 msk strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 2 kvistar rosmarin
  • kex (eller ljust bröd till servering)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Ställ in brieosten i mitten av ugnen och baka i ca 15-20 minuter. Osten ska bli helt mjuk och lite varm, men inte rinna iväg.
  3. Medan osten är i ugnen gör du iordning päronen.
  4. Hetta upp en stekpanna och klyfta päronen.
  5. Stek päron med smör, socker, salt och rosmarinkvistarna tills de mjuknar lite och får fin färg.
  6. Toppa kex eller bröd med päronklyftorna och server till brietårtan.