Bretzell - se & gör

ca 2 h
12 pretzels
Spela video Pretzel
Foto: TV4

På med handskar och skyddsglasögon, nu bakar vi bretzells! Johan Sörberg visar steg för steg hur du gör. Johan använder Nitor kaustiksoda till lagen.

11 oktober 2016
ca 2 h
12 pretzels

Du behöver

Deg

  • 400 g vatten
  • 750 g vetemjöl
  • 75 g smör
  • 30 g jäst
  • 20 g salt
  • kvarnsalt

Lag

  • 1000 g vatten
  • 50 g ren kaustiksoda

Gör så här

  1. Värm ugnen till 210-230 grader.
  2. Blanda alla ingredienser till degen så du får en smidig deg, låt sedan vila 10 min.
  3. Dela degen i bitar, 80 gram styck. Det blir 6 kringlor och 6 spolformade.
  4. Lägg på 2 plåtar och jäs 30 min.
  5. OBS! Tänk på att använda handskar och skyddsglasögon när du hanterar kaustiksodan samt lagen. Häll kaustiksoda i en rostfri bunke. Häll på kokande vatten och låt svalna. Doppa de jästa bröden i lagen, använd handskar och skyddsglasögon. Strö över kvarnsalt, jäs 30 min.
  6. Snitta och grädda 10-15 min.
Kommentera receptet

Fler goda recept