Brasilien – nutty

Brasilien – nutty

Brasilien – nutty

2

8 steg att laga

7 ingredienser

15 m

Den här chokladdrinken med espresso och Baileys är riktigt läcker!

Från kaffeböna till drink omslag

Receptet är ur boken Från kaffeböna till drink av Lisen Gren.

Ingredienser

portioner2 portioner
  • 1 l mjölk
  • O’boy Original
  • 3 dl grädde
  • 1-2 tsk vaniljarom
  • 2 cl baileys
  • espresso (dubbel)
  • 0,5 dl pistagenötter

Gör så här

  1. Värm upp mjölk i en kastrull tillsammans med önskad mängd chokladpulver och rör om, ställ åt sidan.
  2. Vispa grädden med vaniljarom och rör om, ställ åt sidan.
  3. Häll upp Baileys i ett glas.
  4. Häll i den varma chokladen till ⅘ delar av glaset (i ett 36 cl glas). Rör om ordentligt.
  5. Häll sedan i dubbel espresso.
  6. Ta en matsked och lägg över vaniljgrädden.
  7. Dekorera med hackade pistagenötter på vaniljgrädden.
  8. Servera.
TIPS!
Från kaffeböna till drink omslag

Receptet är ur boken "Från kaffeböna till drink"

läs mer
Sofia Antonsson 2

4 tips för känslig mage

Dietisten Sofia Antonssons tips för dig med IBS

Läs mer