Brasiliansk Pavê

NYHET
Brasiliansk Pavê
Foto: Tv4

Brasiliansk Pavê

9 ingredienser

30 min

Brasiliansk Pavê med passionsfruktskräm är en spännande och god dessert att imponera med.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 1 burk kondenserad mjölk [387 g]
  • 2,5 dl mjölk
  • 2 äggulor
  • 60 g fryst passionsfrukt
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 förp savoiardikex
  • 2 äggvitor
  • strösocker
  • grädde

Gör så här

  1. Rör ihop kondenserad mjölk, mjölk och 2 äggulor i en kastrull. Låt koka på låg värme tills smeten tjocknar (ungefär 15-20 minuter).
  2. Mixa köttet från passionsfrukten med crème fraîche till en jämn kräm.
  3. Lägg ett lager savoiardikex i botten på en form.
  4. Häll den kondenserade mjölkkrämen över kexen.
  5. Lägg ett till lager kex över krämen och häll passionsfruktskräm över kexen.
  6. Vispa äggvitor och socker till en vit och fluffig marängsmet. Tillsätt en skvätt grädde och blanda mycket försiktigt.
  7. Toppa formen med marängsmeten och avsluta med ett lager passionsfruktskräm.