Bräserad purjolök

Bräserad purjolök
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Bräserad purjolök

7 ingredienser

Ibland är det enklaste det godaste. Den här rätten passar lika bra som tillbehör, förrätt eller på en buffé.

Ingredienser

portioner
  • 4 purjolökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk smör
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • 2 msk apelsinsaft, pressad
  • 2 tsk apelsin, skalet, rivet
  • svartpeppar, grovmalen

Gör så här

  1. Ansa purjolöken, snitta på längden och skölj noga. Skär i 1 dm långa bitar.
  2. Fräs purjolöken i smör, tillsätt buljong och apelsinsaft och låt kokt upp. Sänk värmen och sjud tills purjolöken är mjuk.
  3. Servera purjolöken varm med strimlat apelsinskal och mal över svartpeppar.