Bräserad kyckling med sommarens grönsaker
Bräserad kyckling med sommarens grönsaker
11 ingredienser
20 m
Den här enkla och snabba kycklinggrytan är en rätt som hela familjen kommer gilla! Med rena råvaror är det en hälsosam rätt att njuta av när som i veckan. Varje portion innehåller 377 kcal.
Receptet kommer från programmet Donal's supersnabba kök, avsnitt 1.
Ingredienser
- 1 msk olivolja
- 4 kycklingbröst
- 1 rödlök, skuren i tunna klyftor
- 2 klyftor vitlök, pressade
- 4-5 kvistar färsk timjan
- 3 zucchini, skurna i batonger (små)
- 200 g färskpotatis, tunt skivad
- 400 g kvisttomat, hackade
- 250 ml kycklingfond (färsk)
- 320 g gröna bönor
- 1 citron, fint rivet skal och lite saft
Gör så här
- Hetta upp en liten klick olja i en stor stekpanna.
- Krydda kycklingen med salt och peppar överallt och bryn ordentligt på hög värme tills den är gyllene, det tar ca 2–3 minuter. Ta bort från pannan och ställ åt sidan.
- Tillsätt resten av oljan i pannan, sänk värmen till medel och fräs löken, vitlöken, timjan och zucchini försiktigt i 8 minuter tills löken precis mjuknat och zucchini har börjat få färg.
- Tillsätt potatisen, tomaterna och fonden. Lägg sedan tillbaka kycklingen i pannan och låt sjuda, delvis täckt, i 10 minuter tills potatisen är mjuk och kycklingen är genomstekt.
- Tillsätt gröna bönor samt citronskal och låt koka i ytterligare 2 minuter tills bönorna precis är mjuka. Rör ner en skvätt citronsaft och servera.