Brända och smashade jordärtskockor

2 röster
1 h
4

Jordärtskockor som du grillar i foliepaket med smör blir ett gott tillbehör till maten. Hemligheten med dessa är att låta dem suga åt sig smöret ordentligt och även trycka till dem innan servering, så kallade ”smashade jordärtskockor”.

Visa mer
1 h
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g jordärtskocka, tvättade med skal
  • 50-100 g smör
  • salt
  • peppar
  • 1 citron
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Slå in de tvättade jordärtskockorna i ett foliepaket tillsammans med lite smör efter tycke. Salta och peppra.
  2. Lägg paketet på grillen eller direkt i elden. Låt dem gå tills de är riktigt mjuka ca 30-40 minuter.
  3. Låt dem svalna lite i paketet så du kan hantera dem och så de får suga åt sig smöret.
  4. Plocka ut dem ur paketet och tryck till skockorna med en gaffel så de går lite sönder men håller ihop.
  5. Lägg dem nu på grillen och grilla dem tills skalet är lite bränt.
  6. Lägg upp dem på ett fat och häll över det överblivna smöret.
  7. Servera med eventuellt lite citron.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...