Bra vibrationer hjortronparfait

Bra vibrationer hjortronparfait
Foto: TV4

Söt parfait, smaksatt med hjortron, serveras med rosa maränger.

Dryckesförslag; Dessertvin, Nivole, Nr.7787 eller Hjortronlikör, Lapponia Hjortron, Nr.793

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

25 september 2017
5h
4

Du behöver

Hjortronparfait

  • 6 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 3 dl hjortronsylt
  • 6 dl grädde

Maränger

  • 6 äggvitor
  • 6 dl florsocker
  • citronsaft
  • karamellfärg, rosa

Servering

  • vispad grädde, efter smak

Gör så här

  1. Hjortronparfait
    Vispa äggulor och florsocker pösigt i en bunke och rör varsamt ner hjortronen.
  2. Vispa grädden hårt och vänd ner den i äggblandningen.
  3. Klä insidan på en avlång brödform med plastfolie och häll i smeten.
  4. Låt formen stå i frysen 4–5 timmar.
  5. Maränger
    Sätt ugnen på 125 grader.
  6. Blanda florsocker och äggvitor i en skål, pressa i saften från en halv citron och lite karamellfärg efter smak.
  7. Vispa pösigt över sjudande vattenbad.
  8. När smeten blivit pösig, efter cirka 5 minuter, ta från vattenbadet och fortsätt vispa tills smeten är helt fast.
  9. Spritsa ut marängerna på bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter.
  10. När de inte är kladdiga på undersidan är de klara.
  11. Servering
    Ta fram parfaiten 15 min före servering så att den hinner tina lite.
  12. Skär den i skivor och servera med vispad grädde och rosa maränger.
Kommentera receptet

Fler goda recept