Bountys på dadlar och mörk choklad

Bountys på dadlar och mörk choklad
Foto: Stephanie Bjelkstam
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Bountys på dadlar och mörk choklad

8 ingredienser

Dessa ljuvligt goda Bountys är gjorda helt utan tillsatt socker. Njut av enbart naturens sötsaker i detta godis. De är alltid superpopulära både till fikat eller som en bite efter en måltid. Godsaker som enbart innehåller nyttigheter är en riktig lyx, tycker jag. /Leila

Ingredienser

bitar
  • 225 g dadlar, urkärnade
  • 200 g riven kokos
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 0,5 tsk malen kanel
  • 1,5 dl kokosgrädde
  • 1 limefrukt, skal av

Topping

  • 200 g mörk choklad 70 %
  • rostade kokosflakes

Gör så här

  1. Mixa alla ingredienser utom de till toppingen i en matberedare/mixer.
  2. Forma smeten till minibars och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Kyl tills de stelnat.
  3. Smält chokladen i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten). Doppa bitarna så att de täcks av choklad. Toppa med rostade kokosflakes. Kyl igen och förvara dem kallt.
Bountys på dadlar och mörk choklad | Köket.se