Bosniska köttbullar i sås

POPULÄRT
koket.se
Bosniska köttbullar i sås
Foto: Tv4

Bosniska köttbullar i sås

Av: Adnana - Närke

Från: Halv åtta hos mig

23 ingredienser

30 m

Bosniska köttbullar i sås med potatismos, bröd och sallad kan bli en perfekt huvudrätt att förgylla kvällen med.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig säsong 24, år 2022. Recepten därifrån är komponerade av amatörkockar, Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se Adnana - Närke laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Köttbullar

  • 400 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • 1 msk Vegeta
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk peppar
  • 1 tsk torkad persilja
  • 1 ägg
  • 2 msk ströbröd
  • 2 msk olja
  • 2 msk tomatsås (kan uteslutas)
  • färsk persilja, hackad

Sås

  • 1,5 msk vetemjöl
  • 1 msk röd paprika
  • 2 dl vatten, hett
  • 3 msk tomatsås

Potatismos

  • 400 g mjölig potatis
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk crème fraîche
  • 1 msk smör (breggot eller annan bredbar som du har hemma)
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk peppar

Servering

  • bröd
  • sallad

Gör så här

Köttbullar

  1. Blanda allt med en gaffel, eller knåda med handen.
  2. Forma mellanstora köttbullar av blandningen.
  3. Stek köttbullarna i olja tills de har fått fin färg.
  4. Lyft ur köttbullarna från stekpannan och lägg på en tallrik (häll inte ut oljan ur stekpannan).

Sås

  1. Tillsätt vetemjöl i stekpannan och rör runt det i oljan. Tillsätt paprikapulver och rör om innan du häller i vattnet.
  2. Lägg tillbaka köttbullarna i pannan med såsen och rör om.
  3. Sänk temperaturen och tillsätt tomatsås. Låt koka i 15 minuter med locket på.

Potatismos

  1. Koka potatisarna tills de är helt mjuka.
  2. Sila av vattnet och tillsätt mjölk och resten av ingredienserna.
  3. Vispa med elvisp tills det är lent och fint. Smaka av om du behöver mer salt och peppar.

Servering

  1. Servera köttbullarna med potatismos, en grönsallad och gott bröd.