Borsjtj med prinskorv

0 röster
4
Borsjtj med prinskorv
Foto: TV4

Till den här mustiga soppan använder du inlagda rödbetor.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 burkar consommé
  • 0,5 l vatten
  • 6 hg inlagda rödbetor
  • 2 purjolök
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 0,5 dl selleri
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 lagerblad
  • persilja
  • 0,5 citron
  • 3 dl gräddfil
  • dill
  • 6 prinskorvar

Gör så här

  1. Sila spadet från rödbetorna och spara det. Hacka rödbetorna. Skala alla grönsaker och skär dem i små bitar.
  2. Fräs alltsammans i gryta, späd med buljong och vatten. Tillsätt lagerblad och ett par matskedar hackad persilja. Låt soppan koka sakta cirka 1 timma. Sila grönsakerna och späd buljongen så du har en liter vätska.
  3. Tillsätt rödbetsspadet och citronsaft och koka upp. Lägg i grönsakerna och prinskorvarna. Smaka av med salt, peppar och en aning mejram.
  4. Blanda gräddfilen med hackad dill och lägg i soppan innan serveringen.
26 januari 2009
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept