Bönsallad med örtig keso

15 röster
30 min
4

Matig bönsallad med krispiga grönsaker och frasiga krutonger serverade med en ört- och vitlökskryddad keso. 

Visa mer
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 förp stora vita bönor, kokta
  • 1 tetra färdigkokta gröna linser
  • 1 purjolök
  • 2 gemsallad
  • 1 morot
  • 1 knippe rädisor
  • 2 polkabetor
  • 4 skivor surdegsbröd
  • 1 msk rapsolja
  • 40 g parmesan
  • 2 msk olivolja
  • 1 citron, saften
  • salt, peppar

Örtkeso

  • 250 g keso
  • 3 msk gräslök, finskuren
  • 2 msk timjan, hackad
  • 1 klyfta vitlök, finriven
  • 1 ask krasse
  • 3 msk olivolja

Gör så här

  1. Örtkeso
    Blanda gräslök, timjan och vitlök med keson. Lägg i en skål och toppa med olivolja och krasse.
  2. Krutonger
    Dela brödet i bitar och stek det krispigt i rapsolja på hög värme.
  3. Bönsallad
    Häll av och skölj de vita bönorna och linserna noggrant i kallt vatten.
  4. Dela salladen i enskilda blad. Skiva purjolök mycket tunt och skölj i kallt vatten. Skala moroten och fortsätt skala den till fina remsor. Skär rädisorna i klyftor. Skär polkabetorna mycket tunt, använd gärna en mandolin.
  5. Lägg salladen i botten på ett stort fat. Blanda purjolök, bönor och linser med olivolja och salt i en skål och häll ut på salladen. Dekorera med morot, rädisor, polkabeta, krutonger och hyvlad parmesan. Droppa över citronsaft. Krydda med salt och peppar.
4 augusti 2018

laddar fler recept

Laddar fler recept