Bönsallad med örtig keso

20 röster
30 min
4
Bönsallad med örtig keso
Foto: Tv4

Matig bönsallad med krispiga grönsaker och frasiga krutonger serverade med en ört- och vitlökskryddad keso. 

Visa mer
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 förp färdigkokta stora vita bönor
  • 1 förp färdigkokta gröna linser
  • 1 purjolök
  • 2 gemsallad
  • 1 morot
  • 1 knippe rädisa
  • 2 polkabetor
  • 4 skiva surdegsbröd
  • 1 msk rapsolja
  • 40 g parmesanost
  • 2 msk olivolja
  • 1 citron, saften
  • salt
  • peppar

Örtkeso

  • 250 g cottage cheese
  • 3 msk gräslök, finskuren
  • 2 msk färsk timjan, hackad
  • 1 klyfta vitlök, finriven
  • 1 ask krasse
  • 3 msk olivolja
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Örtkeso
    Blanda gräslök, timjan och vitlök med keson. Lägg i en skål och toppa med olivolja och krasse.
  2. Krutonger
    Dela brödet i bitar och stek det krispigt i rapsolja på hög värme.
  3. Bönsallad
    Häll av och skölj de vita bönorna och linserna noggrant i kallt vatten.
  4. Dela salladen i enskilda blad. Skiva purjolök mycket tunt och skölj i kallt vatten. Skala moroten och fortsätt skala den till fina remsor. Skär rädisorna i klyftor. Skär polkabetorna mycket tunt, använd gärna en mandolin.
  5. Lägg salladen i botten på ett stort fat. Blanda purjolök, bönor och linser med olivolja och salt i en skål och häll ut på salladen. Dekorera med morot, rädisor, polkabeta, krutonger och hyvlad parmesan. Droppa över citronsaft. Krydda med salt och peppar.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...