Bönpannkakor med ägg, lök och ost

20 röster
40 min
4
Bönpannkakor med ägg, lök och ost
Foto: TV4

Matiga pannkakor som får en näringsboost av mixade vita bönor i smeten, varken stor eller liten kommer att märka någon skillnad. Toppa med brynt lök, ost och ägg. 

Tips: Stek i två pannor för att få fram middagen snabbare.

Visa mer
40 min
4
4 portioner

Du behöver

Pannkakssmet

  • 2 ägg
  • 4 dl mjölk (eller havredryck)
  • 2 dl vetemjöl
  • 1,5 dl kokta vita bönor
  • 50 g smör, smält
  • 1 tsk salt
  • smör, till stekning

Topping

  • 3 gula lökar, skivad
  • smör, till stekning
  • 0,5 spetskålshuvud, finstrimlat
  • 2 msk olivolja
  • 1,5 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 tsk torkad oregano
  • 4 ägg
  • 2 dl riven ost (t ex herrgård eller präst)
  • 1 dl persilja, grovhackad
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Vispa ihop ägg, mjölk och mjöl till en jämn smet. Tillsätt bönorna och mixa till en jämn smet med stavmixer.
  2. Tillsätt smält smör och salt. Låt smeten vila 10 minuter.
  3. Bryn löken långsamt på medelvärme i smör i en stekpanna.
  4. Blanda spetskål med olja, vinäger och oregano.
  5. Stek pannkakorna, lite tjockare än vanligt, i smör.
  6. När pannkakan stekts på båda sidorna, knäck över ett ägg. Stek på lägre värme tills ägget stelnat. Strö över ost och lök. Låt osten smälta lite.
  7. Lägg upp på tallrik och toppa med vitkålssallad och persilja. Salta och peppra.
6 april 2019

laddar fler recept...

Laddar fler recept...