Gravad strömming med senapskräm

Gravad strömming med senapskräm
Foto: Jan Bengtsson

Grava strömming och servera med lite olika såser, här en senapskräm. Receptet finns med i Bonniers kokbok.

Receptet är beräknat för 4-6 personer.

Här finns ett

grundrecept på gravad strömming

.

Läs mer om

Bonniers kokbok


19 januari 2011

Du behöver

  • 600 g gravad strömming (se tipsrutan)

Senapskräm

  • 1 dl crème fraiche
  • 1 tsk skånsk senap
  • 1 tsk honung

Tomatvinägrett

  • 1 st tomat
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 2 msk gräslök, hackad
  • 1 msk strösocker
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

Till garnering

  • 2 msk pepparrot, färsk, riven
  • dill

Serveras med

  • Gott bröd, hårt eller mjukt

Gör så här

  1. Senapskräm
    Blanda crème fraiche, senap och honung.
  2. Lägg ner filéerna och blanda försiktigt.
  3. Låt stå i kylen över natten.
  4. Tomatvinägrett
    Skålla, skala och kärna ur tomaten.
  5. Skär den i små bitar.
  6. Blanda olja, vinäger, gräslök och socker.
  7. Smaka av med salt och vitpeppar och vänd ner tomatbitarna.
  8. Vid servering
    Lägg upp strömmingsfiléerna på ett fat och häll över tomatvinägretten.
  9. Garnera med pepparrot och dill.
  10. Servera med ett gott bröd, hårt eller mjukt.
Kommentera receptet

Fler goda recept