Carpaccio på betor

Carpaccio på betor
Foto: Jan Bengtsson

Carpaccio på betor

48

15 ingredienser

Tunt skivade betor som serveras med pinjenötter och ostkräm.

Läs mer om Bonniers kokbok


Ingredienser

portioner4

Carpaccio

  • 2 rödbetor
  • 2 gulbetor
  • 1 polkabeta
  • salt, till kokvattnet

dressing

  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk olivolja
  • 1 krm salt

Ostkräm

  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk olivolja
  • 100 g chèvre eller grekisk fetaost
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 2 msk pinjenötter, rostade
  • 100 g rucolasallad
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymald

Gör så här

  1. Koka de olika betorna mjuka var för sig med lite av blasten kvar i lättsaltat vatten, 1 tsk salt per liter vatten.
  2. Gnid av skalet på de nykokta betorna under rinnande kallt vatten.
  3. Skiva sedan betorna mycket tunt och lägg upp dem som taktegel på fyra tallrikar.
  4. Blanda samman dressingen och ringla den över betorna.
  5. Finhacka vitlöken och fräs den i olivolja utan att den får färg, låt svalna.
  6. Mosa chèvre eller fetaost med en gaffel.
  7. Blanda ner den frästa vitlöken, häll på grädden och blanda till en kräm.
  8. Lägg en klick på varje tallrik och garnera med pinjenötter och ruccola.
  9. Servera carpaccion med flingsalt och nymald svartpeppar.