Lingonpannacotta med julsmul

Lingonpannacotta med julsmul
Foto: Roland Persson

Lingonpannacotta med julsmul

Av: Bonniers kokbok (flera kockar)

Från: Bonniers kokbok

6 ingredienser

Här en variant på pannacotta med pepparkakssmulor som passar till jul. Varför inte servera den på ett glöggmingel? Häll upp i små glas så räcker den till 12 personer. Receptet kommer från Bonniers kokbok.

Receptet är beräknat för 4-6 personer eller 12 små glas.

På bilden ser du

Brietårta med valnötter

och skymtar

Ädelostkräm

nere i hörnet.

Läs mer om

Bonniers kokbok

Ingredienser

  • 2 gelatinblad
  • 1 vaniljstång
  • 1 dl rårörda lingon
  • 5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl strösocker
  • 6 smulade pepparkakor till garnering

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i cirka 5 minuter.
  2. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna i en kastrull.
  3. Lägg även i stången.
  4. Koka upp lingonen med grädde, socker, vaniljstång och frön.
  5. Låt blandningen sjuda i cirka 3 minuter.
  6. Ta upp vaniljstången och mixa lingongrädden med stavmixer.
  7. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, och vispa ner dem i lingongrädden.
  8. Fördela lingonkrämen i små glas.
  9. Låt stå i kylen i cirka 5 timmar för att stelna.
  10. Strö över pepparkakssmulorna.