Smöra en bakform som är ca 20x30 cm på kanterna och lägg bakplåtspapper i botten.
Smält smöret i en kastrull. Hacka den vita chokladen och lägg det i kastrullen med det smälta smöret.
Blanda runt tills all choklad har smält, ställ åt sidan.
Vispa ägg, strösocker, vaniljsocker och salt med elvisp några minuter till en fluffig konsistens.
Riv i citronskal och blanda. Sikta i vetemjöl och blanda runt. Häll därefter i den smälta smör- och chokladblandningen, rör till en slät smet. Avsluta med att blanda ner vallmofrön.
Häll smeten i formen och jämna till den.
Grädda mitt i ugnen 20-22 minuter tills kakan fått en fin gyllenbrun färg. Ta ut kakan och låt svalna helt.
Citronglasyr
Pressa ut saften ur citron. Blanda saften med florsocker i en bunke till en slät och fin glasyr. Häll glasyren på den helt avsvalnade kakan och låt stelna. Strö på lite vallmofrön och riv gärna över lite citronskal.