Blommiga rispannkakor

Blommiga rispannkakor
Foto: Tv4

Blommiga rispannkakor

Av: Joon - Gotland

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

20 m

Blommiga rispannkakor med limoncellosirap och bingsu på granatäpple blir ett gott avslut på middagen.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Blommiga rispannkakor

  • 1,5 dl rismjöl, glutinöst
  • 0,75 dl vatten, kokande
  • 1 krm havssalt
  • 1 tsk kallpressad rapsolja
  • 8 blommor, ätbara så som skogsviol, krasse, pensé

Limoncellosirap

  • 1 msk rissirap (eller agavesirap)
  • 1 msk Limoncello

Granatäpple Bing-Su

  • 2 granatäpplen
  • färska myntablad (eller rosmarinkvist till garnering)

Gör så här

Rispannkakor

  1. Sikta glutinöst rismjöl i en skål. Häll över kokande vatten lite i taget.
  2. Tillsätt salt och knåda degen cirka 5 minuter. Dela upp degen i små bitar och forma dem till små plättar.
  3. Värm stekpannan på låg temperatur stek plättarna till de blir lite genomskinliga. Vänd plättarna, lägg på blommor på och stek tills degen blir genomskinlig.

Limoncellosirap

  1. Blanda rissirap och limoncello i en liten skål. Pensla plättarna på sidan med blommorna med limoncellosirap.

Granatäpple Bing-Su

  1. Kärna ur granatäpplena och pressa ur saften. Frys saften i cirka 4 timmar. Mixa den i mixer.