Blomkåls-och halloumibiffar med quinoasallad och vitlöksyoghurt
Blomkåls-och halloumibiffar med quinoasallad och vitlöksyoghurt
27 ingredienser
45 min
Frasiga och matiga vegobiffar serverade på en bädd av svart quinoa, avokado, tomater och rödlök toppad med en vitlöksyoghurt smaksatt med citron och oregano.
Se Catarina König laga receptet

Ingredienser
Blomkåls-och halloumibiffar
- 1 gul lök
- 200 g blomkål
- 200 g halloumiost
- 1 tsk rökt paprikapulver
- 1 dl ströbröd
- 2 ägg
- 0,5 krm chiliflakes
- smör, till stekning
- salt
- svartpeppar, nymalen
Ljummen quinoasallad
- 2 dl quinoa, svart
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 5 dl vatten
- 200 g romanticatomater
- 0,5 rödlök
- 2 avokador
- olivolja
- vinäger
- salt
- svartpeppar, nymalen
Vitlöksyoghurt
- 3 dl grekisk yoghurt
- 1 klyfta vitlök, riven
- 0,5 citron, rivet skal
- 1 tsk torkad oregano
- salt
- vitpeppar, nymalen
Topping
- färsk persilja, hackad
Gör så här
- Skala och finhacka löken. Riv blomkål och halloumi på rivjärnets grova sida.
- Stek löken mjuk och glansig i smör i en stekpanna. Låt svalna.
- Blanda löken med blomkål och halloumi samt ägg och ströbröd. Smaka av med salt, nymalen svartpeppar och en nypa chiliflakes. Låt stå ca 10-15 minuter så ströbrödet sväller och att smeten går att forma.
- Koka quinoa enligt anvisning på förpackningen i vatten och buljongtärning.
- Skär tomaterna i klyftor. Skala och strimla löken. Dela, kärna ur och skär avokadon i skivor.
- Lägg upp quinan på ett stort fat tillsammans med tomat, lök och avokado. Ringla över lite olivolja och vinäger. Salta och peppra.
- Rör ihop yoghurt, riven vitlök, finrivet citronskal och torkad oregano. Smaka av med salt och malen vitpeppar.
- Forma biffar av blomkåls- och halloumismeten med händerna eller med hjälp av två skedar.
- Stek i smör tills osten smälter till och biffarna fått lite färg.
- Servera biffarna till den ljumna quinoasalladen och vitlöksyoghurten. Toppa med finskuren persilja.