Blomkål med brynt dragonsmör

Blomkål med brynt dragonsmör
Jessica Frej
Jessica Frej

Blomkål med brynt dragonsmör

10 ingredienser

10 m

Blomkål med brynt dragonsmör är riktigt gott till bakad lax eller kyckling, eller bara precis som den är.

Ingredienser

portioner
  • 500 g fryst blomkål
  • 1 gul lök (liten)
  • 1 klyfta vitlök
  • 150 g smör
  • 3 msk japansk soja (ljus)
  • 2 msk torkad dragon
  • 100 g spenat
  • salt
  • peppar
  • ev hasselnötter

Gör så här

  1. Koka blomkålen mjuk i saltat vatten, det tar ca 3 minuter.
  2. Finhacka lök och vitlök.
  3. Bryn smöret i en kastrull, rör hela tiden och ta av från värmen när det doftar nötigt och skummar lite.
  4. Tillsätt löken och vitlöken i smöret och rör om.
  5. Häll i soja och dragon i smöret.
  6. Låt stå och svalna någon minut.
  7. Lägg upp spenaten på ett fat och toppa med den varma blomkålen.
  8. Häll på sojasmöret och strö gärna lite hasselnötter över.
Blomkål med brynt dragonsmör | Köket.se