Blomkål med brynt dragonsmör
Blomkål med brynt dragonsmör
10 ingredienser
10 m
Blomkål med brynt dragonsmör är riktigt gott till bakad lax eller kyckling, eller bara precis som den är.
Ingredienser
- 500 g fryst blomkål
- 1 gul lök (liten)
- 1 klyfta vitlök
- 150 g smör
- 3 msk japansk soja (ljus)
- 2 msk torkad dragon
- 100 g spenat
- salt
- peppar
- ev hasselnötter
Gör så här
- Koka blomkålen mjuk i saltat vatten, det tar ca 3 minuter.
- Finhacka lök och vitlök.
- Bryn smöret i en kastrull, rör hela tiden och ta av från värmen när det doftar nötigt och skummar lite.
- Tillsätt löken och vitlöken i smöret och rör om.
- Häll i soja och dragon i smöret.
- Låt stå och svalna någon minut.
- Lägg upp spenaten på ett fat och toppa med den varma blomkålen.
- Häll på sojasmöret och strö gärna lite hasselnötter över.