Blodpudding med ljummen savoysallad och brynta lingon
Blodpudding med ljummen savoysallad och brynta lingon
11 ingredienser
ca 30 m
Piffa upp den klassiska blodpuddingen med ljummen sallad med savoykål och äpple samt brynt smör med lingon.
Se Tom Sjöstedt laga receptet

Ingredienser
- 600 g blodpudding
- smör, till stekning
Savoykålsallad
- 0,5 savoykål
- 1 gul lök
- 30 g babyspenat
- 1 dl färsk bladpersilja
- 1 äpple
- 1 citron, skalet
Brynt lingonsmör
- 100 g smör
- 100 g lingon, färska eller frysta
- 1 msk honung
Gör så här
- Skär blodpuddingen i mindre bitar. Stek i mycket smör innan servering.
Savoykålsallad
- Ta bort stjälken och de grova bladen på kålen.
- Blanchera (koka någon minut) snabbt i saltat vatten tillsammans med skivad lök.
- Blanda i spenat, hackad persilja och skivat äpple innan servering. Smaka av med citronskal, olivolja och salt.
Lingonsmör
- Bryn smöret i en kastrull under vispning så det blir nötbrunt.
- Blanda i lingon och honung. Smaka av.