Blodapelsinsallad med rostade pistagenötter

Blodapelsinsallad med rostade pistagenötter
Dante Zia Kökets middag 2023 NY
Dante Zia Kökets middag 2023 NY

Blodapelsinsallad med rostade pistagenötter

9 ingredienser

15 min

En fräsch blodapelsinsallad med rödlök och rostade pistagenötter kommer passa fint som tillbehör i jul.

Ingredienser

portioner
  • 1 rödlök
  • is
  • vatten
  • 4 blodapelsiner (eller vanliga apelsiner)
  • 2 burrata (eller buffelmozzarella)
  • olivolja (god sort)
  • 1 dl pistagenötter
  • 1 kruka färsk basilika
  • flingsalt

Gör så här

  1. Skiva rödlöken tunt på mandolin och lägg i isvatten. Det gör att löksmaken blir mindre skarp och att lökringarna “krispar till sig”.
  2. Skär bort skalet från apelsinerna och skär dem i skivor.
  3. Fördela apelsinerna på ett fat och toppa med den isade rödlöken och burrata.
  4. Ringla över rikliga mängder olivolja och avsluta med att strö över pistagenötter, basilika och flingsalt.