Blandad citrusmarmelad

Blandad citrusmarmelad
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Blandad citrusmarmelad

4 ingredienser

En smakrik marmelad som det är lätt att lyckas med. Blanda säsongens citrusfrukter, men låt hälften vara apelsiner.

Ingredienser

portioner
  • 1,5 kg blandad citrusfrukt
  • 5 dl vatten
  • 1 förp gul melatin pektin
  • 1 kg strösocker

Gör så här

  1. Strimla skalet från 2 apelsiner och 1 citron, se till att den vita hinnan inte kommer med. Skala resten av frukten och skär den i bitar. Blanda strimlorna och mixa allt till ett grovt mos. Slå på vattnet, låt dra över natt.
  2. Koka sakta ca 30 minuter. Blanda 1/3 av sockret och pektinmedel och rör ned. Höj värmen, koka kraftigt 1 minut. Rör ner resten av sockret och koka ytterligare 1 minut.
  3. Ta grytan av värmen, skumma ytan och fyll marmeladen på väl rengjorda glasburkar. Förslut och förvara i kyl.