Bläckfisk på tre sätt

Bläckfisk på tre sätt
Foto: TV4

Bläckfisk på tre sätt

Av: Marcia - Strömsund

Från: Halv åtta hos mig

20 ingredienser

1 h 20 min

Förrätt med bläckfisk i tre varianter, en grillad, en med potatis och majonnäs sam en som ceviche. 

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 0,5 kg bläckfisk (8-armad)

Grillad bläckfisk

  • persilja
  • vitlök
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Bläckfisk med potatis

  • potatis
  • chilisås, av aji amarillo (peruansk gul chili)
  • limefrukt
  • salt
  • peppar
  • olja
  • majonnäs
  • svarta oliver

Bläckfisk ceviche

  • limefrukt
  • schalottenlök
  • chilifrukt
  • färsk koriander
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka bläckfisken i ca 40 minuter till den är mjuk.

Grillad bläckfisk

  1. Hacka eller mortla persilja och vitlök. Blanda med olivolja, salt och peppar. Pensla bläckfisken med olivolja och krydda med salt och peppar. Grilla ca 5 minuter, pensla med persiljeblandningen och grilla ytterligare 1 minut.

Bläckfisk med potatis

  1. Koka potatis. Häll av och pressa genom potatispress. Blanda med olivolja, limesaft, chilisås, salt och peppar.
  2. Skär bläckfisken i små bitar. Stek i lite olivolja (krydda inte).
  3. Mixa majonnäs och oliver till en slät sås.
  4. Gör en boll av potatisblandningen. Toppa med bläckfisk och olivmajonnäs.

Ceviche med bläckfisk

  1. Skär bläckfisken i cm-stora bitar. Finhacka schalottenlök, chili och koriander. Blanda bläckfisken med det hackade, limesaft, salt och peppar.