Blackberry bowl med granola
Blackberry bowl med granola
18 ingredienser
Smoothie bowls är lika gott som vackert. Här är Leilas recept med björnbär, banan och hallon. Toppas med hemgjord granola och björnbär.
Ingredienser
Blond granola
- 1 dl vita sesamfrön
- 1 dl melonkärnor
- 1 dl solroskärnor
- 5 dl havregryn
- 2 tsk vaniljpulver
- 0,75 dl lönnsirap
- 0,5 dl kokosolja, smält
- 0,5 dl vatten
- 3 dl kokoschips, rostade
- 2 dl mullbär
Smoothie
- 225 g frysta björnbär
- 2 dl frysta hallon
- 1 banan
- 1 msk mandelsmör
- 1 mjuk stor dadel, blötlagd
- 1 tsk vaniljpulver
- ca 0,5 dl nötmjölk
Topping
- björnbär
Gör så här
Granola
- Sätt ugnen 150 grader och lägg bakplåtspapper på en plåt.
- Blanda alla torra ingredienser i en skål, förutom kokosflakes och mullbär.
- Vispa ihop kokosolja, lönnsirap och vatten och vanilj. Häll över de torra ingredienserna och krama ihop allt väl.
- Bred ut granolan på plåten och grädda i ca 25 minuter, eller tills granolan är gyllene. Rör om under tiden.
- Ta ut plåten och låt svalna. Blanda i kokosflakes och mullbär och häll upp i glasburk.
Smoothie
- Mixa alla ingredienser till smoothien i en stark blender eller matberedare. Konsistensen ska bli krämig och kall (som en soft serve ice cream).
Servering
- Toppa med granola och björnbär.