Blåbärsparfait med chokladspån

Foto: Tv4
Blåbärsparfait med chokladspån
6 ingredienser
20 m + tid i frys
En krämig parfait är alltid en lyckad dessert, testa den här med blåbär och choklad!
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
- 3 äggulor
- 5 msk florsocker
- 200 g blåbär
- 50 g blåbärssylt
- 3 dl grädde
- choklad (att riva över)
Gör så här
- Vispa först äggulorna och florsockret, det ska bli ganska hårt.
- Hacka de frysta blåbären och lägg ner dem i smeten. Tillsätt sylten.
- Vispa grädden och vänd ihop med smeten.
- Fördela smeten i serveringsglas och ställ dem i frysen tills det är dags att servera.
- Serveras gärna med lite färska blåbär och chokladspån ovanpå.