Blåbärsparfait med chokladspån

Blåbärsparfait med chokladspån
Foto: Tv4

Blåbärsparfait med chokladspån

Av: Per - Kil

Från: Halv åtta hos mig

6 ingredienser

20 m + tid i frys

En krämig parfait är alltid en lyckad dessert, testa den här med blåbär och choklad!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 3 äggulor
  • 5 msk florsocker
  • 200 g blåbär
  • 50 g blåbärssylt
  • 3 dl grädde
  • choklad (att riva över)

Gör så här

  1. Vispa först äggulorna och florsockret, det ska bli ganska hårt.
  2. Hacka de frysta blåbären och lägg ner dem i smeten. Tillsätt sylten.
  3. Vispa grädden och vänd ihop med smeten.
  4. Fördela smeten i serveringsglas och ställ dem i frysen tills det är dags att servera.
  5. Serveras gärna med lite färska blåbär och chokladspån ovanpå.