Blåbärsgröt med kardemumma och mandel

POPULÄRT
Blåbärsgröt med kardemumma och mandel
Foto: Jessica Frej
Jessica Frej
Jessica Frej

Blåbärsgröt med kardemumma och mandel

8 ingredienser

15 m

Gröt är alltid en smart rätt som går snabbt att laga. Det här receptet ger dig en extra god och lyxig version med blåbär och mandel.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 4 dl havregryn
  • 8 dl vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 2 dl blåbär, frysta
  • 1 tsk malen kardemumma, nymald
  • 1 dl sötmandel
  • honung
  • grekisk yoghurt

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Blanda havregryn, vatten, salt, blåbär och kardemumma i en kastrull.
  2. Koka på medelvärme ca 5 minuter till en tjock gröt.
  3. Hacka mandeln och rosta den i en kastrull.
  4. Servera gröten med mandel, honung och en klick grekisk yoghurt.