Blåbärsgröt med kardemumma och mandel

8 röster
15 m
4
Blåbärsgröt med kardemumma och mandel
Foto: Jessica Frej

Gröt är alltid en smart rätt som går snabbt att laga. Det här receptet ger dig en extra god och lyxig version med blåbär och mandel.

Visa mer
15 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 dl havregryn
  • 8 dl vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 2 dl blåbär, frysta
  • 1 tsk malen kardemumma, nymald
  • 1 dl sötmandel
  • honung
  • grekisk yoghurt
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Blanda havregryn, vatten, salt, blåbär och kardemumma i en kastrull.
  2. Koka på medelvärme ca 5 minuter till en tjock gröt.
  3. Hacka mandeln och rosta den i en kastrull.
  4. Servera gröten med mandel, honung och en klick grekisk yoghurt.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...