Blåbärscheesecake med Oreo

Foto: Oreo
Blåbärscheesecake med Oreo
9 ingredienser
1 h
Den här ljuvliga cheesecaken med blåbär gör sig lika bra till vardag som fest. Varför inte testa den redan idag?
Ingredienser
- 1 dl blåbär
- 2 msk strösocker
- 1 tsk citronskal, rivet
- 28 förp oreos, finkrossade
- 3 msk smör, smält
- 200 g Philadelphia Original
- 1 dl strösocker
- 1,2 dl gräddfil
- 2 ägg
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Koka upp blåbär och 2 msk socker i en liten kastrull på medelhög värme under konstant omrörning. Låt sjuda i 3–5 minuter eller tills blandningen har tjocknat. Ta bort blåbären från plattan, rör ner citronskal och låt svalna.
- Klä en ungsfast form med folie och smörj med valfritt matfett.
- Blanda kaksmulor med smör och häll i formen.
- Rör ihop färskost och resten av sockret (1 dl) i en stor skål och mixa. Tillsätt gräddfil och ett ägg i taget under omrörning tills du har en slät och fin smet.
- Häll smeten över kaksmuledegen i ugnsformen.
- Toppa med blåbärsblandningen genom att sakta fördela den över den vita smeten och försiktigt röra runt med en kniv för att skapa ett blåbärsmönster.
- Ställ formen i ugnen och baka i 30 minuter. Låt sedan cheesecaken svalna helt (gärna i kyl eller frys) innan servering.
- Låt gärna tårtan stå framme en kort stund innan servering.
TIPS!