Blåbärsblondies med brynt smör och mandel

NYHET
Blåbärsblondies med brynt smör och mandel
Foto: TV4
Camilla H porträtt KH2024
Camilla H porträtt KH2024

Blåbärsblondies med brynt smör och mandel

10 ingredienser

45 min

Enkla bakrecept kan man inte få för många av! Detta recept på sega och goda blåbärsblondies av Camilla Hamid är alldeles ljuvligt gott med brynt smör och mandel. Hittar du inte färska blåbär så går det lika bra med frysta.
Camilla använder en långpanna 20x30 cm.

Ingredienser

  • 225 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 1,5 dl brunt farinsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 150 g färska blåbär
  • mandelspån
  • florsocker, att garnera med

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Bryn smöret och låt det svalna. Vispa strösocker och ägg vitt och fluffigt, tillsätt sedan farinsocker, vaniljsocker, vetemjöl och salt samt det svala brynta smöret. Blanda försiktigt ihop bara precis tills det blir en jämn smet. Blandar du för hårt eller för mycket kommer du att gå miste om den typiska konsistensen för en riktigt fudgy brownie.
  3. Täck en form med bakplåtspapper och häll upp smeten i den. Fördela blåbären jämnt över kakan. Tryck ner dem försiktigt. Garnera med flagad mandel.
  4. Grädda blondien i mitten av ugnen i 30-35 minuter. Låt den svalna helt och hållet i kylskåpet innan du serverar, minst 4 h men gärna över natten.