Hemgjord vaniljglass med björnbärssås

Hemgjord vaniljglass med björnbärssås
Foto: TV4

Hemgjord vaniljglass med björnbärssås

Av: Björn - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

Björn toppar desserten med björnbärsås från Malmbacken och stora mogna hallon.

Björns vintips: Bricco Quaglia Moscato d'Asti, 2009

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.


Fler recept från programmet

Ingredienser

portioner

Glass

  • 3 äggulor
  • 100 g strösocker
  • 5 g vaniljsocker
  • 1 vaniljstång
  • 2 dl standardmjölk
  • 2 dl vispgrädde

Björnbärssås

  • 150 g björnbär
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Garnering

  • 20 hallon, fina
  • 1 knippe färska myntablad

Gör så här

Glass

  1. Vispa äggulorna, sockret och vaniljsockret tills det är luftigt.
  2. Tillsätt mjölken under omrörning.
  3. Vispa grädden ganska hårt.
  4. Rör ned de övriga ingredienserna i den vispade grädden. Se till att alla ingredienserna blandas ordentligt.
  5. Slå på glassmaskinen och häll blandningen i nedkylningsskylen, som ska brumma i ca 45 minuter. Ställ sen in det i frysen om du inte ska servera på en gång.

Björnbärssås

  1. Plocka mogna björnbär, har du ingen buske på tomten går det bra att köpa i en bättre specialbutik.
  2. Blanda bären med socker med en gaffel i en kastrull.
  3. Värm upp och rör runt, men akta så det inte blir för smetigt. Man vill fortfarande ha tuggmotstånd i bären.

Garnering

  1. Rulla upp tre kulor var av glassen i fina skålar.
  2. Precis innan servering slår du på såsen och toppar med några hallon och myntablad.