Tillsätt sen sirap, salt och ev umami, fortsätt vispa.
Tillsätt äggen ett i taget och vispa ihop.
Smält chokladen varsamt i micro (annars vattenbad), rör om ofta, ha inte för bråttom och låt den inte bli för het.
Det går till nöds att bra ersätta delar av chokladen med bra kakao, kompensera med lite mer socker bara, eftersom choklad innehåller lite socker till skillnad från kakaopulver.
Sikta i vetemjölet.
Vispa ihop till krämig smet.
Konsistensen bör vara fast men tillsätt lite grädde, kanske en halv dl, så smeten åtminstone vill rinna ur bunken om man vänder på den på sidan.
Om den inte är sugen, tillsätt vatten tills den gör som du säger.
Annars blir kakan lite mer som en sockerkaka i konsistensen och vi siktar på kladdigt här.
Häll i formarna och ställ i ugn.
Det går inte att säga hur länge för det beror på formar och ugn men cirka 11 minuter.
Kakan bör hellre vara för krämig och lös än för torr.
Ställ i kylen och låt svalna.
Smält choklad och pensla ett mycket tunt täcke ovanpå.
Lägg på kanderade nötter innan chokladen stelnat så de fastnar.
Serverar man inte med fruktsallad är det gott med en syrlig sylt (t.ex. hallon) mellan kakan och chokladtäcket.
För att kandera nötter, häll lite vatten i en teflonpanna eller liknande.
Tillsätt en halv dl rörsocker, hetta upp och häll i ungefär 1,5 dl nötter.
Rulla runt så sockret fastnar överallt men låt inte sockret bränna.
Häll på smörpapper och låt torka. (Allra knaprigast tycker jag blir de om man nu häller upp de sockrade nötterna på en plåt och ställer i ungen en stund på medelhög temperatur för då kan de få en aning perfekt rostad ton utan att de råkar bränna.)